TÉMÁK, Kategóriák

A légcsőhurut tünetei és természetes kezelési lehetőségei

608
HOZZÁSZÓLÁS:

A vírusok vagy baktériumok által előidézett légúti hurutok, legtöbbször köhögéssel, irritációval majd hőemelkedéssel indulnak, megfázás és influenza következményei. Mellkasi fájdalmakat is érezni fogunk. A légcsőhurutra hatásos gyógymód a fekete retek lé, illetve gyógynövényes mellkasborogatások, esetleg izzasztó kezelések egyaránt. kohoges-09

A sokszor napokig tartó betegség alatt, a beteg étvágya megromlik, állandó meg nem szűnő köhögés léphet fel. A beteg hangulat egy idő után megromlik.
A begyulladt légcső a kórokozókat a gégére is átterjesztheti, így a légcsőhurutból könnyen lehet gégehurut, amit leginkább a rekedtes hangok jeleznek. A túl sok köhögés miatt, a has- és rekeszizmos egyre nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, így a betegnél gyomor és hasfájás jelentkezhet.

Tarlóvirág

Régebben a búzatáblákon termett növény, melynek megszárított föld feletti részéből 5-6 csipetnyit főzünk fel 1 liter vízben légcső- és hörghurutra, köhögésre. Szükség szerint fogyasztjuk, öblögetjük vele a torkunkat. A tarlóvirág hatóanyagai: glikozid, csersav, keserű-anyag, nyálka, kolin, betain, illóolajok.

Borsosmenta, borsmenta

Kiskertekben és szántókon nagy mennyiségben termesztett növény. A borsosmenta virágoskerti növény, köhögésre és légcsőhurutra is termesztették korábban. A megszárított borsmentából, 1 liter vízben 3-4 csipetnyit használunk fel a levelekből. Mézzel ízesítjük a főzetet, amitől fokozódik gyógyító hatása. Ivóvíz helyett is lehet inni. Naponta legalább 5-6 alkalommal igyunk belőle 1-1,5 dl-t. A főzetnek nyugató hatása is ismert. A borsmenta hatóanyagai: mentoltartalmú illóolaj, kávésav, cseranyag, keserűanyag, nikotinsav, klorogénsav.

Fehér árvacsalán

Fehér holt csalán erdők szélén, kerítések mellett, árkok szélén élő növény, melyből készített tea, hatékony légcsőhurut, hólyaghurut, álmatlansággal ellen. A főzetet külsőleg, gyulladásos testrészek borogatására, illetve hüvelyhurutnál öblögetésre használjuk.

Légcsőhurut esetén tilosa dohányzás, valamint az alkohol fogyasztása!

608
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]