TÉMÁK, Kategóriák

Tudja meg, hogyan gyógyítható a hörghurut gyógyszermentesen

607
HOZZÁSZÓLÁS:

A hörghurut heveny és idült formában léphet fel. A heveny hörghurut tünetei, a sárgás vagy zöld nyáktermelés következtében jelentkező állandó köhögés, a nehézkes légzés és a légszomj. Amennyiben nem kezeljük, átmehet tüdőgyulladásba.kohoges-09

Az idült hörghurut enyhébb változat, legtöbbször a dohányosoknál alakul ki. Ilyenkor a dohányzás abbahagyásával, illetve a kiegyensúlyozott étrenddel gyógyítható a betegség. Az idült hörghurut esetében, a dohányzás aláássa a légutak természetes védekezőképességét. A dohányosok mellett az asztma, a különböző tüdőbetegségek, a gyerekek és az időskorúak esetén jelentkezik.

Az idült hörghurut éveken keresztül tartó, gyakran kiújuló betegség, tünetei egyeseknél napi rendszerességgel jelentkeznek. A betegségeknél köhögési rohamok jelentkeznek, bőséges nyáktermelés kíséretében.

Tengeri halak fogyasztása ajánlott, mivel kísérletek bizonyították, hogy a légutakban gyulladásgátló hatást okoznak, a cukrok és zsírok fogyasztását viszont mellőzük, mert hatásukra az immunrendszerünket erősítő organizmusok meggyengülnek.

Természetes megoldások hörghurut kezelésére

Vasfű, uborkafű

Állóvizek partján, árkok mentén, földutak mentén, nedves kaszálókon élő gyógyfű, melynek megszárított virágos-leveles növényből 5-6 csipetnyit főzzünk fel 1 liter vízben hörghurutra és szamárköhögés csillapítására. Naponta 4-5 alkalommal fogyasszunk belőle 2-3 dl-t. A főzet öblögetésre is kiváló. A vasfű hatóanyagai: keserűanyag, nyálka, csersav, glikozid, invertinenzim, cukor, emulzin, szaponin, illóolaj.

Bókoló bogáncs, útszéli bogáncs, szamárkóró, szamártövis

Árkok partján előforduló növény, mely leveleit, gyökereit erős hörög-és légcsőhurutra, ahogy a nép mondta, szamárköhögésre gyakran főzték meg. A megszárított levelekből 5-6 csipetnyit 1 liter vízben, a száraz gyökerekből összevagdaltan 4-5 csipetnyit főzzünk fel és napközben vagy rohamok esetén ivóvíz helyett is fogyaszthatjuk, de legalább naponta 4-5 alkalommal 2-3 dl-t. Hatása igen jó, ha belefőzünk a teába egy evőkanálnyi összetört zabszemet vagy 2-3 csipet mentafüvet.

Harmatfű

Óvatosan használjuk, mert erős hatású növény. Hörghurutra, szamárhurutra a megszárított leveles növényből 2-3 csipetnyit főzzünk fel 1 liter vízben, majd a főzetből napi 3-4 alkalommal igyunk egy teáscsészényivel. Csillapítja a reumás fájdalmakat is.

Kakukkfű olaj

A kakukkfüvet minden bizonnyal azért alkalmazzák bedörzsöléses gyógyszereknél, mint a köhögéscsillapítókat, mert illóolaja a timol, hatékony fertőzésgátló, antioxidáns és gyulladásgátló anyag. A kakukkfűolaj kiválóan segíti a mellkasi és légzési problémákat, mint a köhögés vagy a hörghurut, de az emésztésünket is javíthatja.

Erdei fenyő

A növény, az idült hörghurutot gyógyítója. A fiatal ágak hajtásaiból készített főzet, 15 g 200 g vízben, légcsőhurutot és reumát gyógyít. E célra, az alkoholos kivonat inhalációra is alkalmas.

Tömjén

A tömjén, a váladékkiválasztást fokozza a légzőszervek nyálkahártyáinak hurutos izgalmainál. A növény gyökeréből készített tea – 10 gr 1/4 liter vízzel, étvágygerjesztő és a nyálkahártyákra leválasztó hatású szer, ezért például gyomor és bélelnyálkásodást megszünteti, a köhögést, rekedtséget csillapítja, tisztítja a beteg tüdejét, így krónikus hörghurutnál is használjuk.

Martilapu

A növény leveléből készített főzet – 5 g 1 csésze vízben – nagyon jól gyógyítja a légzőszervek, hörgők, hurutos betegségek, a köhögés, rekedtség és influenza tüneteit. Fogyasztásával kiváló eredményeket lehet elérni. Mint oldó és oszlatószert használjuk scrofulosisnél fellépő mirigydaganatok oszlatásánál. A scrofulosis egyébként a nyaki nyirokcsomó-gümőkór tudományos megnevezése.

Hörghurut esetén tilos:

Dohányozni, mivel a dohányfüst éppen a betegség kialakulásáért felelős, így hátráltatja a gyógyulást, illetve alkohol és kávé fogyasztása.

607
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]